De Binck, Den Haag | 72 woningen opgeleverd

In opdracht van Local heeft Amstelius voor het project De Binck het kwaliteitstoezicht tijdens de sloop- en realisatiefase uitgevoerd.

De oude logistieke bedrijfshal van ca. 9.000 m² van de SDU-locatie is in het kader van urban mining gedemonteerd en heeft grotendeels elders weer een tweede leven gekregen. Een mooi voorbeeld van circulair hergebruik. Daarnaast heeft GreenBuildingEngineering alle woningen van een energie-index (energielabel) voorzien.

Het voormalige SDU kantoorgebouw is in de afgelopen anderhalf jaar getransformeerd van kantoorgebouw naar het appartementencomplex De Binck met 72 woningen. De eerste bewoners hebben deze week hun intrek in het complex genomen. De unieke ligging aan het water biedt het gebied een woonklimaat dat ongekend is in Den Haag.
‘Aan de buitenkant van het complex valt de duikplank meteen op’, een uitbouw op de bovenste verdieping, aan de centrumzijde. ‘Dit is ook bedoeld om duidelijk te maken dat het gebied gaat veranderen’, zegt Wouter Loomans van projectontwikkelaar Local.

De Binck betreft de eerste fase van het project dat door de ontwikkelcombinatie Local, Vorm en BPD de aankomende jaren wordt gerealiseerd.

De transformatie van het gebied de Binckhorst van bedrijfs-/ industrielocatie naar een aantrekkelijke leefomgeving met een mix van wonen en werken is in volle gang. De stoere architectuur versterkt de uitstraling van de Binckhorst als voormalig binnenstedelijk industrieterrein met een rauw randje.

Lees hier het nieuwsbericht van Local met meer informatie.