Monitoring en meten

Monitoring installatie prestaties; comfort, duurzaamheid en energieverbruik

Meten is weten!

Wij monitoren gebouwen – o.a. na oplevering – op het gebied van gezondheid, comfort, duurzaamheid en energieprestaties. Wij controleren op deze wijze of de gestelde prestatie-eisen ook daadwerkelijk worden behaald.

Er zijn veel innovaties op het gebied van meet- en regeltechniek waarbij bijvoorbeeld werkplekken automatisch op afstand kunnen worden geconfigureerd. Dit is kostenverlagend en speelt in op de wensen van het nieuwe werken.

Wilt u meer weten over Monitoring en meten? Neem contact op met Ronald van Luijk.

Ronald van Luijk

Directeur Installaties & Duurzaamheid

Sick building syndrome (SBS)

Daarnaast adviseren en begeleiden wij de implementatie van maatregelen om het binnenklimaat in gebouwen te verbeteren. Rode ogen, droge lucht, slaperigheid zijn veel gehoorde klachten in kantoren en scholen. Een goed binnenklimaat is van groot belang voor het welzijn van de gebruikers in een gebouw. Een te hoog CO2 gehalte of lage luchtvochtigheid beïnvloeden het comfort van de werkomgeving negatief.

Wij voeren binnenklimaatanalyses uit met behulp van slimme sensoren waarbij de luchtvochtigheid, het CO2 gehalte, fijnstof, geluid, licht en temperatuur door sensors over langere tijd worden gemeten. Aan de hand van de meetresultaten wordt vervolgens een verbeteringsadvies opgesteld.