Technisch Advies

Onze experts staan voor u klaar!

Onze technisch adviseurs en ingenieurs, met een schat aan ervaring en expertise, staan klaar om al uw vastgoedvragen aan te pakken.

Wij bieden op maat gemaakt technisch advies, met een focus op kwaliteit en risicobeheersing. Ons team heeft de nodige know-how om complexe technische uitdagingen op te lossen, met een onafhankelijke en doelgerichte aanpak.

Onze hands-on aanpak en creatieve denkwijze zorgen voor innovatieve, kostenbesparende en kwaliteitsverhogende oplossingen, waarmee we streven naar optimale en duurzame resultaten voor onze klanten.

Wilt u meer weten over Technisch Advies? Neem contact op met Wessel Loevendie.

Wessel Loevendie

Operationeel Directeur

Beoordelen bouwplannen

We beoordelen en controleren het ontwerp en de kwaliteit van een bouwplan integraal op de volgende onderdelen: bouwkundig, installatietechnisch en duurzaamheid. Dit binnen de uitgangspunten (o.a. programma van eisen, technische kaders o.a. technische omschrijving (TO), bestek), het budget, de planning en wettelijke eisen die gelden ten aanzien van een project.

Dat kan zijn een ontwerpvoorstel voor een bestaand gebouw of een nieuwbouwplan (ontwikkelproject) dat nog in de ontwerpfase zit. In de voorlopig ontwerp (VO) en definitief ontwerp (DO) fasen beoordelen wij het ontwerp tevens aan de berekeningen en tekeningen van de constructeur alsmede adviezen voor brandveiligheid, bouwfysica, milieu e.d.

We houden daarbij ook rekening met o.a. haalbaarheid op basis van randvoorwaarden (o.a. eigendomssituatie, bestemming, stedenbouwkundige eisen, wet-/ regelgeving zoals Bouwbesluit, omgevingsverordeningen, ARBO-regels), esthetiek, functionaliteit, flexibiliteit, gebruiksgemak, risicobeheersing en waardecreatie.

Technische inspectie

Onze adviseurs helpen daarnaast ook met deskundig advies bij trouble shooting, technische of bouwkundige gebreken, schadegevallen, second opinion om tot gedegen oplossingen te komen.