Energielabel

Bent u van plan een bedrijfsgebouw te verhuren of te verkopen? Dan is het overleggen van een EP-U Certificaat, bekend als energielabel, verplicht. Een nieuw huurcontract met een bestaande huurder? Ook dan is het label verplicht. Na registratie, is het energielabel 10 jaar geldig. Wij helpen snel en effectief bij het verkrijgen en registreren van het label. Naast onze reguliere online opties kunt u ook bij ons terecht voor spoedaanvragen!

Waarom en voor welke gebouwen is een energielabel verplicht?

De overheid wil dat alle gebouwen een energielabel hebben, wat aangeeft hoe energiezuinig het gebouw is. Via energielabels kan de overheid gebouweigenaren stimuleren energiebesparende maatregelen door te voeren. Op het energielabel staat welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn, daarom is het verplicht gesteld. Bijvoorbeeld het plaatsen van dubbelglas, investeren in een betere verwarmingsketel of dakisolatie. Het energielabel is verplicht bij gebouwen met (een combinatie van) de volgende gebruiksfuncties:

  • Bedrijfsverzamelgebouwen
  • Kantoor, Winkel en/of Horeca
  • Gezondheidszorg
  • Overheid
  • Onderwijs
  • Sportfunctie
  • Bijeenkomst en/of Logies

Snel, efficiënt en gemakkelijk

Amstelius is gecertificeerd conform de BRL 9500 normering voor het opstellen en afmelden van energielabels voor (utiliteits)gebouwen. Inmiddels hebben wij al ruim 2.500 gebouwen voorzien van een energielabel. Op basis van deze ruime ervaring handelen wij snel & efficiënt, zo behoren ook spoedaanvragen tot de mogelijkheid.

Factsheet

Het EP-U certificaat (energielabel) geeft inzicht in de energieprestatie van uw bedrijfsgebouw. Op het certificaat staat de energetische kwaliteit van het gebouw weergegeven. Voor het opstellen biedt Amstelius de scherpste tarieven in de markt en stellen een label doorgaans binnen enkele werkdagen op.

Voor gedetailleerde energiebesparingsadviezen stellen wij graag een maatwerkadvies voor u op. Wilt u op eenvoudige wijze inzicht in verduurzamingmaatregelen? Dan is het ‘Energieadvies op maat’ de oplossing.  Dit advies omvat een uitgebreide analyse van uw energiehuishouding, kosten en besparingsmogelijkheden, zo levert het advies snel rendement op: in veel gevallen is de terugverdientijd van diverse maatregelen slechts enkele jaren. Volgens de Wet Milieubeheer zijn huurders van kantoren met een verbruik dat hoger is dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas, verplicht energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

 

Wij werken door het hele land

In deze plaatsen hebben wij al een energielabel opgesteld!

Waarom Amstelius?

Scherpe prijzen
Snel geregeld
Elk type (bedrijfs)gebouw
Speciaal tarief voor winkels
Landelijke dekking
Portefeuille voordeel

Een greep uit onze projecten