FAQ

Vind uw antwoord in onze FAQ.

FAQ Beheer

Klachten kunnen worden gemeld via het klachtenformulier. Dat kunt u hier vinden.

Informatie kan worden aangevraagd via het informatie aanvraag formulier. Dat kunt u hier vinden.

Uitgevoerde (onderhouds)werkzaamheden kunnen onderhoudspartijen gereed melden via dit formulier.

Amstelius is te bereiken via het contactformulier. Dat kunt u hier vinden.

Amstelius is op werkdagen en tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op +31 (0) 20 891 25 25.

Amstelius is in geval van calamiteiten 24/7 te bereiken op +31 (0) 20 891 25 29.

Een situatie die gevaar oplevert voor het gebouw, mensen of het milieu en niet kan wachten tot de volgende werkdag. Denk hierbij aan het ontstaan van ernstige schade, inbraak, brand, overstroming, ernstige lekkage of kortsluiting.

Voor alle overige vragen kunt u contact met Amstelius opnemen via het contactformulier. Dat kunt u hier vinden.

FAQ Zonnepanelen

Een zonnepaneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Er zijn verschillende soorten panelen op de markt. Bijvoorbeeld Monokristallijn, Polykristallijn en Amorf. De meest gebruikte afmeting van een zonnepaneel is 1,65 x 1,0 meter. Andere maten zijn ook mogelijk.

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Het piekvermogen van zonnepanelen varieert van 350 Wp – 400 Wp per jaar. Er zijn inmiddels zonnepanelen verkrijgbaar met een gemiddeld piekvermogen van 500 Wp per jaar.

Hoeveel kWh per Wp is afhankelijk van het aantal zonuren. In Nederland moet je de hoeveelheid Wattpiek met 0.85 vermenigvuldigen om het aantal kWh wat een paneel opwekt te achterhalen. Standaard zonnepanelen hebben een vermogen van rond de 370Wp. Een gemiddeld zonnepaneel wekt dus zo’n 315kWh per jaar op.

Zonnepanelen kunnen op schuine en platte daken worden geïnstalleerd, zolang de dakconstructie sterk genoeg is om de zonnepanelen te kunnen dragen. De draagkracht van het dak dient te worden onderzocht en in combinatie met het beoogde zonnestroomsysteem te worden beoordeeld door een constructeur. Er zijn uitzonderingen: je kunt geen zonnepanelen plaatsen als je dak asbest bevat of een plat dak is waarbij zachte isolatie is gebruikt als dakbedekking. Verzekeraars stellen hier ook eisen aan.

Daarnaast is het ook van belang dat er voldoende direct zonlicht op het dak komt. Als het dak in de herfst of lente voor meer dan 18 uur in schaduw is gehuld dan is het waarschijnlijk niet rendabel om zonnepanelen te plaatsen. Om deze reden is ook de oriëntatie van het dak van belang. Om rendabel te zijn moet het dak een oriëntatie hebben tussen het zuidwesten en het zuidoosten.