Spaarnwoude Park Hotel, Velsen-Zuid
Ontwikkeling | co-creatie | conceptontwikkeling | strategisch advies | juridisch advies | projectmanagement | technisch advies | installatieadvies | installatieontwerp E+W | duurzaamheid | certificering | GPR-Gebouw | BENG | MPG
Co-creatie ontwikkeling Spaarnwoude Park Hotel op de Golfbaan Spaarnwoude
Project details
- Locatie
-
- Het Hoge Land 2, Velsen-Zuid
- Geleverde diensten
Wilt u meer weten over Spaarnwoude Park Hotel, Velsen-Zuid? Neem contact op met Maarten Eldering.
Direct contact opnemenHet Spaarnwoude Park Hotel
In het recreatiegebied Spaarnwoude Park ligt één van de grootste golfbanen van Europa: Golfbaan Spaarnwoude. Deze openbare golfbaan bestaat sinds 1977 en trekt jaarlijks veel (inter)nationale bezoekers. De eigenaar en exploitant van de golfbaan, Heerenstede Vastgoed bv, heeft het initiatief genomen om op de locatie in co-creatie met Amstelius als gedelegeerd ontwikkelaar een duurzaam en klimaatbestendig hotel te ontwikkelen.
Het plan | The Green Valley
Het ontwikkelplan voor het Spaarnwoude Park Hotel is gericht op de realisatie van een toekomstbestendig complex met een stevige duurzaamheidsambitie. Het gebouw met hotel- en golffaciliteiten dient zorgvuldig te worden ingepast in de natuurlijke omgeving van de golfbaan Spaarnwoude. De golfbaan is gelegen in het natuur- en recreatiegebied Spaarnwoude.
Het plan biedt ruimte aan een hotel met 149 kamers, wellnessfaciliteiten en diverse voorzieningen. Ook worden in de nieuwbouw de onderkomens gerealiseerd voor de Golfshop, clubruimte van de Golfclub Spaarnwoude, trainingsruimten voor de pro’s en andere golffaciliteiten zoals kleed-/ lockerruimten.
Het doel is een duurzaam ontwerp voor een klimaatbestendig ofwel klimaatadaptief gebouw dat volgens een combinatie van de volgende principes wordt gebouwd:
- Circulair bouwen;
- Passief bouw;
- Natuurinclusief;
- BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw)
Duurzaamheidsambitie
Het gebouw wordt daarbij voorzien van energiezuinige installaties, innovatieve technologie en hernieuwbare energiebronnen. Dit zorgt voor een bijna energieneutraal gebouw dat zoveel mogelijk in haar eigen energiebehoefte voorziet. Afhankelijk van de opwekking van zonne-energie zal het gebouw op zonnige dagen energiepositief zijn. Op die momenten beogen we de opgewekte zonne-energie op te slaan in een eigen batterij zodat we die op andere – minder zonnige momenten – kunnen gebruiken.
De ambitie is om circulair te bouwen en daarvoor bij voorkeur lokale, duurzaam geproduceerde en cradle-to-cradle (C2C) materialen te gebruiken.
Het gebruik van lokale materialen of lokaal geproduceerde producten (local sourcing) zorgt daarbij voor een vermindering van de CO2-voetafdruk en is beter voor het milieu.
Circulair, natuurinclusief en klimaatadaptief
Belangrijke uitgangspunten voor het project zijn onder andere:
- Circulair bouwen waarbij de biologische en technologische kringlopen door duurzame en natuurlijke materiaal keuzes zo veel mogelijk worden gesloten;
- Hergebruik van sloopmateriaal. Het beton en hout dat tijdens de sloop van de bestaande opstallen vrijkomt, wordt circulair hergebruikt of gerecycled;
- Waterbesparing en hergebruik van (drink)water;
- Opwekking hernieuwbare energie o.a. zonne-energie.
In het ontwerp voor het Spaarnwoude Park Hotel is dit uitgewerkt tot een duurzaamheidsconcept dat kan worden samengevat in de volgende hoofdthema’s:
- Circulaire & natuurlijke materialen;
- (Her)gebruik water en waterbesparing;
- Duurzaam energiezuinig ontwerp met eigen hernieuwbare energiebronnen;
- Certificering
Gerelateerde projecten
Gerelateerde projectenOverige diensten